Populair bij EIKENvakman; de dubbele kruispoot van eikenhout.

EIKENvakman.nl is een gespecialiseerde webshop in eikenhout producten voor binnen. De basis van onze online collectie betreft een ruime collectie eiken bladen en eiken tafelbladen, maar ook vindt u bij ons prachtige tafelpoten van eikenhout & staal. In een serie blogartikelen vertellen wij u wat meer over populaire producten. Dit keer gaan we dieper in op de dubbele X-poot van eikenhout; Een prachtige ‘centrale tafelpoot’, ook wel onderstel genoemd, speciaal geschikt voor een rond eiken tafelblad! Natuurlijk bestelt u deze tafelpoot voor de beste prijs bij eikenvakman, wij zorgen voor een snelle levering!

Eiken (tafel)onderstel Dubbele X poot bij EIKENvakman.nl

Een prachtige eikenhouten (tafel)onderstel in de vorm van een dubbele X / dubbel kruis, speciaal geschikt voor een  rond tafelblad. De dubbele X poot is gemaakt van 10×10 cm eiken delen, die opgebouwd zijn uit geschaafde delen van circa 2 cm dik (verlijmd). De maatvoering van de bovenzijde van de poot zelf is ongeveer 90×90 cm en de maat van de montageplaat, die iets uitsteekt uiteraard, is  96×96 cm (montageplaat) en de hoogte van deze dubbele X poot is 72 cm, dit is tevens de standaard hoogte van tafelpoten in Nederland & België.

De tafelpoot betreft onbehandeld geschaafd rustiek eikenhout kunstmatig gedroogd (kd) circa 12%. Dit eikenhout is speciaal geschikt voor binnen en zal dus niet tot nauwelijks meer werken. Daarnaast is de eiken tafelpoot voorzien van een stalen montageplaat (incl. gleufgaten) van 4 mm dik. Deze montageplaat is gepoedercoat (zwart) en voorzien van gleufgaten, gepositioneerd aan de zijkanten van de montageplaat. LET OP: In het geval van (tafel)onderstellen van eikenhout vinden wij het belangrijk om duidelijk te vermelden dat rustiek eikenhout geen foutvrij (A-kwaliteit) eikenhout betreft. Houdt hier dus rekening mee. Wilt u meer weten, bekijk dan onze website, hier vindt u – bij ieder product – uitgebreide informatie, foto’s en specificaties, evenals kwaliteitsnorm informatie & tips, wel zo handig!